Centrul de Agrement Faleza Dunării

Sport Play Systems are bucuria de a anunța finalizarea unui proiect remarcabil în inima orașului Brăila: amenajarea unei zone de agrement și fitness urban pe Faleza Dunării. Acest proiect impresionant, parte a Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, măsura 1.2, este rezultatul unei colaborări strânse între echipa Sport Play Systems, Primăria Municipiului Brăila și alte părți implicate.

Date generale Zonă de Agrement și Fitness Urban Faleza Dunării

 • Locație: Brăila, Brăila
 • Valoare proiect: 1,7 milioane lei
 • Beneficiar: Primăria Municipiului Brăila
 • Antreprenor general: Sport Play Systems
 • Proiectare: Sport Play Systems, URBA, 49Studio
 • Durată execuție: 6 luni
 • Servicii: proiectare, execuție & asistență tehnică
 • Suprafață: 1433 mp
 • Capacitate utilizatori: 40 sportivi simultan
 • Capacitate vizitatori: 150 persoane

agrement-faleza-8

Imagine 1. Centrul de Agrement Faleza Dunării

Aspecte Tehnice

Suprafață construită:

 • Parc: 1090 mp
 • Alei: 122 mp
 • Spații verzi: 219 mp

Proiectul „Amenajarea Zonei de Agrement și Fitness Urban pe Faleza Dunării” din Brăila face parte din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, măsura 1.2. – Consolidarea și diversificarea activităților în zona de pescuit și acvacultură. Lucrarea marchează o transformare remarcabilă a spațiului urban într-un loc vibrant, dedicat activităților recreative și sportive. Cu o suprafață generoasă de 1.433 mp și un plan tematic inspirat din mediul marin, acest proiect aduce un suflu nou în comunitatea locală.

Proiectul a presupus amenajarea unui parc pentru practicanții sportului în aer liber, prin amenajarea unor zone de fitness urban, cu elemente specifice unui astfel de program sportiv, zone destinate tuturor grupelor de vârstă precum și realizarea unor zone de ședere/odihnă pentru spectatori, sportivi și vizitatorii viitorului parc. Zona de agrement constituie o unitate cu profil social, sportiv-recreativ și de petrecere a timpului liber, care funcționează într-un perimetru cu o suprafață totală de 1.433,00 mp. Acesta este dimensionat pentru o capacitate de cca. 150 de persoane simultan.

Descrierea Proiectului și Obiectivele Sale

Tematica principală a parcului, având în vedere zona amplasamentului studiat, este una marină, unde s-au realizat elemente și grupuri de elemente care să reflecte activitatea cu specific pescăresc din zonă. Astfel, s-a introdus în cadrul parcului de fitness urban, suprafață turnată antitraumă realizată din tartan colorat care să reflecte zonele umede și uscate din mediul marin, totodata s-au amplasat elemente de decor care aparțin aceluiași segment maritim.

Centrul de Agrement este situat pe Faleza Dunării, o zona propice pentru realizarea activităților sportive în aer liber. Totodată, în vecinătatea amplasamentului se mai dezvoltă alte facilități pentru sport și recreere. Astfel, zona de agrement face parte dintr-un complex de facilități destinate petrecerii timpului liber și activităților sportive.

 

Execuție

Pe teren s-au realizat următoarele:

 • Amenajarea a două arii de fitness pentru adulți și pentru seniori, separat;
 • Amenajarea unei zone destiante copiilor supravegheați de adulți, cu echipamente de jăacă Lappset, amplasate pe o suprafață turnată antitraumă realizată din tartan colorat;
 • Realizarea circuitului instalațiilor electrice, furnizarea și montarea de stâlpi pentru iluminatul arhitectural și iluminatul sportiv, ce asigură lumina pe întregul amplasament;
 • Furnizarea și instalarea de mobilier urban modern, care se încadrează armonios în mediul înconjurător;
 • Amenajarea zonelor de relaxare și a spațiilor verzi.

 

Imagine 1. Execuție Lucrări Centrul de Agrement Faleza Dunării 

 

 

 

Imagine 2. Execuție Lucrări Centrul de Agrement Faleza Dunării 

 

 

 

Imagine 3. Execuție Lucrări Centrul de Agrement Faleza Dunării

 

 

 

Imagine 4. Centrul de Agrement Faleza Dunării

 

 

Echipamente

 • Cross trainer – echipament pentru antrenarea mușchilor picioarelor și brațelor;
 • Piramidă cățărare – echipament de joacă de cățărare pentru copii pentru antrenarea mușchilor picioarelor și brațelor;
 • Play Planetarium – echipament de joacă de cațărare pentru copii;
 • Ansamblu fitness urban adulți – 15 echipamente pentru tracțiuni, cățărare, abdomene, spate, sărituri peste obstacole;
 • Ansamblu fitness urban senior – 9 echipamente pentru antrenarea mușchilor pieptului, spatelui, picioarelor prin presă, menținerea echilibrului, îmbunătățirea aptitudinilor motrice;
 • Air walker – echipament pentru antrenarea mușchilor picioarelor;
 • Un teren de baschet cu o suprafață din cauciuc turnat.

Toate elementele ansamblurilor au fost furnizate în conformitate cu standardele europene SR EN1176/ 1-7/ 2008 – referitor la spații de joacă, care cuprinde regulile și cerințele de siguranță generale și metodele de testare. Acestea sunt conforme și cu regulile privind riscurile specifice în legătură cu leagănele, toboganele, traseele de cabluri, balansoarele, precum și aspectele privind instalarea, inspecția, întreținerea și exploatarea acestora. Mai mult, ele respectă standardul European SR EN 1177/ 2008, referitor la acoperirile suprafețelor de siguranță din jurul ansamblurilor de joacă.

Sistemul constructiv și designul echipamentelor permite tuturor să circule cu ușurință, să poată evita situațiile de blocaj/panică, să prezinte siguranță în utilizare și să constituie o sursă de amuzament și interes. Pentru amenajarea suprafețelor antitraumă s-a optat pentru o suprafață turnată din tartan colorat, pe substrat de beton armat, strat compactat din agregate de tip balast/zgură/pietriș și apoi pământ natural compactat.

Imagine 5. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Zonă Fitness

 

 

 

Imagine 6. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Zonă Odihnă

 

 

 

Imagine 7. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Zonă Fitness

 

 

 

Imagine 6. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Zonă Fitness

 

 

 

Imagine 6. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Zonă Fitness

 

 

Imagine 7. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Spațiu de joacă

 

 

Imagine 6. Centrul de Agrement Faleza Dunării – Spațiu de joacă

Implicare

Proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între Primăria Municipiului Brăila și Sport Play Systems, cu sprijinul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Echipa noastră a furnizat servicii complete, inclusiv consultanță, proiectare, execuție lucrări și furnizare echipamente, contribuind astfel la realizarea unei viziuni comune pentru dezvoltarea comunității.

Sustenabilitate și Protecția Mediului înconjurător

În spiritul angajamentului nostru față de mediul înconjurător, proiectul include soluții sustenabile și eco-friendly. Corpurile de iluminat cu LED-uri eficiente energetic și sistemul de irigație inteligent contribuie la reducerea consumului de energie și la conservarea resurselor naturale, în timp ce suprafața verde, în procent de 20%, îmbunătățește calitatea experiențelor tuturor vizitatorilor parcului și creează o ambianță plăcută și primitoare.

 

Impact și Rezultate

Finalizarea proiectului „Amenajarea Zonei de Agrement și Fitness Urban pe Faleza Dunării” a adus un impact pozitiv în comunitatea din Brăila. Locuitorii beneficiază acum de o infrastructură modernă și accesibilă, care încurajează un stil de viață activ și sănătos. Parcul reprezintă un punct de întâlnire și recreere pentru întreaga familie, consolidând legăturile sociale și promovând bunăstarea comunității.

Suntem mândri să fim parte din acest proiect remarcabil și să contribuim la transformarea Falezei Dunării într-o destinație de agrement și fitness urban. Prin angajamentul nostru față de calitate, inovație și sustenabilitate, ne propunem să continuăm să aducem schimbări pozitive în comunitățile noastre și să promovăm un stil de viață activ și echilibrat.

 

 

Descoperă alte proiecte din județul Brăila: