Centrul de Agrement Faleza Dunării

Proiect

Proiectul reprezintă amenajarea unui parc pentru practicanții sportului in aer liber, prin amenajarea unor zone de fitness urban, cu elemente specifice unui astfel de program sportiv, destinate tuturor grupelor de vârstă. Mai mult, s-a urmărit realizarea unor zone de ședere/odihnă pentru spectatori, sportivi și vizitatorii viitorului parc.

Zona de agrement va constitui o unitate cu profil social, sportiv-recreativ și de petrecere a timpului liber, care va funcționa într-un perimetru cu o suprafată totală de 1.433,00 mp. Acesta va fi dimensionat pentru o capacitate de circa 150 de persoane simultan.

Tematica principală a parcului, având în vedere zona amplasamentului studiat, este una marină, unde s-au realizat elemente si grupuri de elemente care să reflecte activitatea cu specific pescăresc din zonă. Astfel, s-a introdus în cadrul parcului de fitness urban suprafața turnată antitraumă realizată din tartan colorat care să reflecte zonele umede și uscate din mediul marin, totodată fiind amplasate elemente de decor care aparțin aceluiași segment maritim.

agrement-faleza-3

Execuție

În cadrul etapei de execuție au fost realizate următoarele:

 • amenajarea a două arii de fitness pentru adulți și pentru seniori, separat
 • amenajarea unei zone destiantă copiilor supravegheați de adulți, cu echipamente amplasate pe o suprafață turnată antitraumă realizată din tartan colorat, a unor echipamente de joacă
 • realizarea circuitului instalațiilor electrice, furnizarea și montarea de stâlpi pentru iluminatul arhitectural și iluminatul sportiv, ce vor asigura lumina pe întregul amplasament
 • furnizarea și instalarea de mobilier urban modern, care se încadrează armonios în mediul înconjurător
 • amenajarea zonelor de relaxare și a spațiilor verzi

Echipamente

 • Cross trainer – echipament pentru antrenarea mușchilor picioarelor și brațelor
 • Piramidă cățărare – echipament de joacă de cățărare pentru copii pentru antrenarea mușchilor picioarelor și brațelor
 • Play Planetarium – echipament de joacă de cațărare pentru copii
 • Ansamblu fitness urban adulți – 15 echipamente pentru tracțiuni, cățărare, abdomene, spate, sărituri peste obstacole
 • Ansamblu fitness urban senior – 9 echipamente pentru antrenarea mușchilor pieptului, spatelui, picioarelor prin presă, menținerea echilibrului, îmbunătățirea aptitudinilor motrice
 • Air walker – echipament pentru antrenarea mușchilor picioarelor
 • Un teren de baschet cu o suprafață din cauciuc turnat

Toate elementele ansamblurilor au fost furnizate în conformitate cu standardele europene SR EN1176/ 1-7/ 2008 – referitor la spații de joacă, care cuprinde regulile și cerințele de siguranță generale și metodele de testare. Acestea sunt conforme și cu regulile privind riscurile specifice în legătură cu leagănele, toboganele, traseele de cabluri, balansoarele, precum și aspectele privind instalarea, inspecția, întreținerea și exploatarea acestora. Mai mult, ele respectă standardul European SR EN 1177/ 2008, referitor la acoperirile suprafețelor de siguranță din jurul ansamblurilor de joacă.

Sistemul constructiv și designul echipamentelor permite tuturor să circule cu ușurință, să poată evita situațiile de blocaj/panică, să prezinte siguranță în utilizare și să constituie o sursă de amuzament și interes. Pentru amenajarea suprafețelor antitraumă s-a optat pentru o suprafață turnată din tartan colorat, pe substrat de beton armat, strat compactat din agregate de tip balast/zgură/pietriș și apoi pământ natural compactat.